Dyreliv

Amerikansk sortbjørn

Amerikanske sortbjørne er de mest almindelige bjørne i USA. Det estimeres, at der er over 500.000 sortbjørne i USA, og de lever i mindst 40 af de amerikanske stater. På trods af navnet sortbjørn, kan bjørnen blive mange forskellige farver. Lige fra sort, grå, brun, lysebrun til helt blond. Munden og ansigtet er dog altid brunligt.
I gennemsnit bliver en sortbjørn 18 år gammel. De spiser primært bær, nødder, rødder, græs, insekter, æg, små pattedyr og fisk. Den amerikanske sortbjørn er den mindste bjørn i USA. De bliver op til 180 centimeter og kan veje op til 220 kg. I Alaska vejer de i gennemsnit 30 kg mere, på grund af de fede laks de spiser.
Sortbjørne har korte klør, der gør dem ekstrem gode og hurtige til at klatre i træer. De er også rigtig gode svømmere.

amerikansk sortbjørn

Vær varsom

Når man færdes i områder, hvor der bor bjørne skal man selvfølgelig altid passe på. De forskellige nationalparker rådgiver gerne om, hvordan man skal forholde sig. Vigtigst er det at pakke sin mad godt væk, så lugten ikke tiltrækker bjørnene. Bliv på stierne, og hav gerne en bjørnespray med, hvis du skal ud og vandre. Det er sjældent en sortbjørn angriber, men hvis man møder en sortbjørn på sin vej, skal man gøre sig stor, råbe og virke truende. Man må ikke løbe. Gå i stedet langsom baglæns.

Nogle af de bedste steder at se sortbjørne i USA er udover Alaska, Yellowstone National Park og Great Smoky Mountains National Parks.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close