Nationalparker

Death Valley National Park

Ekstremt klima

Death Valley National Park ligger i Mojave-ørkenen i Californien lige ved grænsen mellem Californien og Nevada. Parken har fået sit frygtindgydende navn fra de ekstreme klimatiske forhold i området. Flere nybyggere, guldgravere og eventyrer endte deres dage i den glohedende dal på deres vej vestpå.

Områdets enestående natur består af alt fra sandbanker, udtørrede saltsøer, vilde ørkenplanter, høje bjerge, en kæmpe dal og et helt unikt canyon landskab. I 1933 erklærede Præsident Herbart Hoover Death Valley for et national monument, men først i 1994 fik området status som nationalpark.
Death Valley National Park er 13.518 km2, og har årligt omkring 750.000 besøgende. Langt de fleste besøgende slår vejen forbi parken på deres rute mellem Las Vegas og vestkysten.

death valley nationalpark

Det varmeste, tørreste og laveste punkt i USA

Death Valley er indehaver af mange rekorder. Udover at være den største nationalpark i USA uden for Alaska, er Death Valley også det varmeste, tørreste og laveste område i USA.

Varmeste

Den højeste temperatur nogensinde målt i verden var i Death Valley den 10. juli 1913. Her blev der målt 56,7 grader. Om sommeren ligger temperaturen sædvanligvis omkring de 46-47 grader, mens temperaturen i december-januar typisk ligger på omkring 18-19 grader.
På grund af områdets ekstreme varme bliver stedet ofte brugt til testkørsel af biler. Diverse bilproducenter tester deres nye biler her, for at se om motorer, gearkasse og air condition nu også kan klare de varme temperaturer. Ofte er bilerne pakket ind i et klæde for ikke at give for mange informationer til konkurrenterne og pressen inden en launch.

death valley køretest

Tørreste

På trods af det tørre klima vokser der over 1000 forskellige plantearter i Death Valley. 21 af arterne findes kun her. Foråret er den bedste tid at besøge Death Valley hvis man vil se fauna og flora. I marts og april springer ørkenblomsterne ud, og man kan se vilde blomster og kaktusser i massevis

death valley blomster

Laveste

Death Valley har også en anden rekord, nemlig det laveste punkt i USA. Parken befinder sig 86 meter under havets overflade, hvilket også er en af årsagerne til områdets ekstreme varme.

Udover at være det varmeste, tørreste og laveste sted i USA, så er området også et sted, hvor man finder nogen af de mørkeste nætter i USA. Områdets klare nattehimmel er derfor rigtig godt for stjernekiggeri.

death valley stjernehimmel

Huskeregler

Sørg altid for at medbringe rigeligt med vand i bilen og husk at fylde tanken op, inden du kører gennem Death Valley. Desuden bør du ikke lade aircondition-anlægget køre på fuld styrke, da overophedning af bilen kan medføre motorstop. Flere biludlejningsselskaber forlanger ligefrem, at man selv betaler regningen, hvis man får motorstop i Death Valley. Sørg derfor lige at tjekke med dit biludlejningsfirma, hvad reglerne er.

death valley ørken

Højsæsonen for parken er foråret. Her er der varme solrige dage, uden de ulidelige temperaturer. Det betyder også, at hvis man vil bo inde i parken i højsæsonen skal man være tidligt ude og bestille hotel. Er man afsted i juli og august, bør man opholde sig i skyggen midt på dagen.
Man bør afsætte en hel dag til at opleve Death Valleys unikke natur.

Death Valley National Park ligger 2 timer og 20 minutters kørsel fra Las Vegas og 4,5 times kørsel fra Los Angeles.

Death Valley National Park
https://www.nps.gov/deva/index.htm

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close