RejsetipsUSA rejsetips

7 tips til billeje i USA

USA er et oplagt land til et road trip. Her venter den ene fantastiske oplevelse efter den anden, og der er virkelig noget for en hver smag, når man kører rundt på de amerikanske veje.
Når man er ved at planlægge sin rejse, kan der godt opstå en del spørgsmål og tvivl omkring det med at leje bil. Så her giver jeg mine bedste 7 tips til billeje i USA:

1. Lej bilen hjemmefra.

Bestil din lejebil i god tid. Du kan med fordel leje bilen så snart du har købt dine flybilletter, og kender datoerne for, hvornår du skal bruge bilen. Det er nemmere at få en bil, der passer til ens budget og pladsbehov, når man bestiller i god tid.

2. Gå op i størrelse

Det kan være fristende at vælge det billigste alternativ, men skal man afsted i flere uger, er det rart at have godt med plads. Derudover har ens kufferter det med at blive større og større, for hver gang man pakker op og ned. Så vælg gerne en bil, nummeret større end du normalt ville. Oftest er prisforskellen ikke særlig stor.

3. Køb en GPS i stedet for at leje

I stedet for at leje en GPS hos biludlejningsfirmaet kan det oftest svare sig at køre ind ved den første og bedste Best Buy eller Wal-Mart og købe en GPS. Afhængig af hvor mange dage du skal bruge den, vil det ofte være et billigere alternativ at købe end at leje. Er dit road trip kun et par dage, og skal du køre i nogenlunde befolkede områder, så kan du også overveje bare at bruge din telefon og Google Maps. Det fungerer også helt fint.

road trip

4. Husk at registrere flere førere.

Er der mere end én person der skal køre bilen, så husk at registrere det! Det koster som regel et ekstra gebyr, men er uheldet ude, dækker forsikringen ikke, hvis føreren af bilen ikke er registreret.

5. Afhentning og aflevering

Det er naturligvis muligt at hente sin lejebil et sted og aflevere den igen et andet sted. Man skal dog være opmærksom på, at det er billigere at aflevere samme sted. Så skal man alligevel på rundtur, kan man altså slippe for ekstra gebyrer, hvis man afleverer bilen tilbage samme sted, som man lejede den. Skal man køre tværs over USA eller bare fra én stat til en anden, så er det også muligt at aflevere bilen tilbage et helt andet sted. Man skal bare huske at tage højde for at det koster et ekstra gebyr, som godt kan være på et par hundrede dollars eller mere.

6. Aflever bilen med fuld tank

Når man lejer bilen vil man blive spurgt om man vil aflevere bilen tilbage med fuld eller tom tank. Her er det en god ide at vælge fuld tank. Det kan snildt koste det dobbelte at få udlejningsfirmaet til at fylde den op.

billeje usa

7. Sammenlign priserne hos de forskellige udbydere

Der er mange biludlejningsfirmaer i USA, og priserne kan variere meget. Det er derfor en rigtig god ide at sammenligne priser inden du booker. I dette prissammenligningsmodul sammenlignes priserne for Avis, Hertz, Alamo, Sixt, Budget, Dollar Car Rental, National og Europcar.
Booker du gennem modulet, er der gratis afbestilling 48 timer før afhentning. Det vil sige, at hvis du skulle finde et bedre tilbud, så afbestiller du bare – kvit og frit. Derudover er der ingen kreditkortgebyrer, og der er rigtig mange afhentningssteder over hele USA.

Sammenlign priser her:

Tags

Lignende artikler

3 kommentarer

 1. Er god idé er også, at tjekke sin forsikring inden du rejser. Har du en rejseforsikring, der dækker en lejebil? Og hvordan er du dækket?
  Udlejningsfirmaet vil helt sikkert prøve at få dig til at købe yderligere forsikringer – det er sikkert en del af deres provision. Og de kan være meget overbevisende! De kan få dig til at tro på, at din egen frosikring ikke dur.
  Vores rejseforsikring dækker lejebil. Alligevel køber jeg ofte deres billigste forsikring når jeg står i skranken hos udlejeren. Dels er jeg træt efter en lang flyvertur (og glæder mig bare til alle de oplevelser der venter) og dels får det som regel “sælgeren” til at stoppe med at presse på 🙂

  Jeg er helt enig med Britta. Lej en stor bil. Mest på grund af pladsen. Du tilbringer mange timer i bilen og så er komfort godt. Men og bare fordi alt er større i USA. Derfor skal du også køre i en stor bil 🙂
  Du behøver ikke bekymre dig om du nu kan manøvrere en stor bil – det kan du. Parkring er heller ikke et problem. Det er nemlig lavet til store biler. Så brug et par tusinde ekstra og kør en drømmebil 🙂

  1. Hej Allan,
   Tusind tak for en rigtig god kommentar. Du har helt ret.
   Mange, inkl. mig selv, er ofte overforsikrede fordi man ikke lige har sat sig ind i hvordan ens egen forsikring dækker. Så rigtig god pointe!
   Jeg vil også give dig helt ret i at det ikke er noget problem at hverken manøvre eller parkere en stor bil i USA. Forholdene er lavet til det.
   Tak for din kommentar Allan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close