AttraktionerUSA rejsetips

7 juleoplevelser i New York

7 juleoplevelser i New York du ikke må gå glip af

New York er en dejlig by, lige meget hvornår på året man besøger den. Juletid er dog noget helt særligt. Her kan man snildt få klaret alle sine julegaveindkøb, mens man kommer i den helt rette julestemning. Jeg har lavet en liste over 7 ting, man ikke må gå glip af i New York i julen.

jul i new york

1. Juletræet ved Rockefeller Center

New York Citys mest berømte juletræ er træet foran Rockefeller Center. Siden 1933 er der hvert år blevet rejst et juletræ på pladsen foran Rockefeller Center. Juletræet er et af verdens højeste juletræer, og måler typisk mellem 21-30 meter. En mand er ansat til at bruge et år på at finde det helt rigtige træ. Juletræet er pyntet med over 50.000 LED pærer, og en Swarowski stjerne på toppen.

Juletræet ved Rockefeller Center

Hver år bliver træet tændt under en højtidelig begivenhed, der markerer, at nu julen er over os. Lystændingen markeres også ved en stort anlagt live TV-transmission.

Juletræet bliver typisk rejst weekenden efter Thanksgiving, og står til og med den 7. januar.
Ønsker man ikke blot at nyde synet af juletræet, så kan man også vælge tage en skøjtetur på skøjtebanen foran træet.

30 Rockefeller Plaza
New York, New York 10111

2. De gigantiske julekugler

En af de mest fotograferede juleattraktioner i New York er de gigantiske julekugler foran bygningen på 1251 6th Avenue. Siden 1993 har man i New York til juletid kunne se en kunstinstallation bestående af en klase enorme julekugler. Kunstneren bag er inspireret af ideen om hverdagsgenstande, der forstørres og bliver udstillet på offentlige steder.

Det var oprindeligt ikke meningen, at installationen skulle være en gentagende begivenhed, men på grund af dens store popularitet blandt New York’ere og turister er den nu blevet en fast del af byens juleudsmykning. Julekuglerne bliver som regel sat op lige før Thanksgiving weekenden.

De gigantiske julekugler

Gigantiske julekugler
1251 6th Avenue
New York, New York 10020

3. Jul i Central Park

Når man taler om jul i New York kommer man ikke uden om Central Park. Hvad enten man vil stå på skøjter på en af parkens to skøjtebaner, gå en tur i den (måske) snedækkede park eller tage en tur rundt i parken i hestekaret, så er Central Park et must. Der er noget helt specielt over at glide over isen, mens man har New Yorks skyline i baggrunden. Juletid i Central Park er så idyllisk som noget kan være, og det kan anbefales uanset om man er afsted med familie, venner eller kæresten.

Jul i Central Park

4. Dyker Heights

I Brooklyn ligger villakvarteret Dyker Heights. Til jul går kvarteret all in på julebelysning, og gade efter gade er fyldt med julelys og juledekorationer. Traditionen startede tilbage i 1980’erne, og er bare blevet vildere og vildere som årene er gået. Diverse madvogne er opstillet rundt omkring, så man kan købe alt fra is til varm kakao, mens man bevæger sig rundt. Dykers Height er et absolut must see i New York i december måned, og op mod hundredtusindvis af folk strømmer hvert år til for at beundre juleudsmykningen.

Dyker Heights

Flere af husene starter deres julebelysning i weekenden efter Thanksgiving, men vent til midten af december, hvis du vil være sikker på at alle husene har sat deres julelys op.
Det er bedst at besøge Dyker Heights mellem kl. 17 og 21, da husenes beboer som regel først tænder lyset, når det bliver mørkt, og slukker det, når de går i seng.

Vil man ikke tage turen rundt i kvarteret på egen hånd, er der også flere selskaber, der laver guidede ture.

5. Bryant Park Winter Village

Bryant Park Winter Village

De tyskinspirerede julemarkeder findes efterhånden i enhver større by, og det gælder også New York. Et af de bedste julemarkeder i New York er Bryant Park Winter Village, der har over 170 boder. Det er et udendørs julemarked og i boderne, sælger der alt fra mad og drikke til julepynt og kunsthåndværk. Der er også en skøjtebane, som man kan benytte helt gratis.

Bryant Park Winter Village er åbent fra 27. oktober 2018 til 2. januar 2019.

6. Plaza Hotel

En af mine yndlingsjulefilm er Alene Hjemme 2, hvor Kevin er alene i New York. Her indlogerer han sig på det eksklusive Plaza Hotel i New York. I en af scenerne støder han endda ind i Donald Trump, der på daværende tidspunkt ejede hotellet, og forlangte at blive skrevet ind i filmen.

Plaza Hotel

Suiter som den Kevin boede i på koster fra $3000 og helt op til $30000, mens et standardværelse ligger på omkring $6-700. Du har måske ikke råd til julegaver efter et ophold på dette luksuriøse 5-stjernede hotel, men til gengæld bliver det en jul, du vil huske.
Rækker budgettet ikke til en nat på Plaza Hotel, så kan et besøg også gøre det. Hotellet er smukt juleudsmykket med et stort juletræ i lobbyen som det helt store trækplaster.

Plaza Hotel
768 5th Ave
New York, New York 10019

7. Stormagasinernes julevinduer

New York i julen kan være dyr nok i sig selv, men denne juleattraktion er helt gratis.

Siden 1870’erne hvor Macy’s startede traditionen, har det været en fast tradition med juleudstillinger i stormagasinets udstillingsvinduer. Siden fulgte de andre stormagasiner også trop.

Er man i New York bør man derfor tage en tur forbi de største stormagasiner, og beundre stormagasinerne Bloomingdales, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Barneys, Lord & Taylor, Macy’s flotte vinduesudstillinger. Der kan selv sagt være rigtig mange mennesker på 5th Avenue i december. Det estimeres, at der hver time går over 10.000 mennesker forbi Macy’s julevinduer, så et godt tip er at vente til så sent som muligt, og måske tage en midnatstur i byen. Så har man stort set julevinduerne for sig selv.

Julevinduerne vises som regel fra slutningen af november måned og hele december. Hvert stormagasin kører med sit eget tema, og julevinduerne kan nydes af både børn og voksne.

Læs mere om New York og amerikansk jul på OplevUSA.dk

Find flere artikler om jul i USA her.

Tags

Lignende artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close